Februari 2022

Welkom op mijn blog. " Retreat"

Retreat” is het Engelse woord voor “retraite”, wat heel letterlijk betekent: “jezelf terug trekken”. 

Tijdens een Retreat trek je jezelf even terug uit je dagelijkse leven, het liefst met zo min mogelijk prikkels. De focus komt helemaal op jezelf te liggen. “Retreat” betekent letterlijk jezelf terugtrekken. En door jezelf even terug te trekken uit de dagelijkse drukte, kan je beter reflecteren en ontstaan er nieuwe inzichten. Een retreat is een waardevol cadeau aan jezelf!  

Lees hier verder als je nog meer redenen zoekt om jezelf een retreat te gunnen. Jezelf of een ander.

Wil je na het lezen van deze blog ook deelnemen aan een retreat? Kijk dan op onze site bij Mini Retreat. Een 1 daags retreat die voledig in het teken van jou zal staan.

Terug naar overzicht van alle blog artikelen

1. INNERLIJKE RUST VINDEN

In ons Westerse leven ervaren veel mensen stress op het werk, een gevoel van ‘moeten’ of druk van de maatschappij van hoe zij het leven zouden moeten leven. Een Retreat is ideaal als je je drukke leventje even wilt loslaten. Het brengt je weer in verbinding met je innerlijke rust. Dit is de basis zelfreflectie.

2. ECHT TIJD NEMEN VOOR JEZELF

Het is zo belangrijk om tijd te nemen voor jezelf. Maar velen zetten zich in voor anderen waardoor zij zichzelf vergeten. Op het Retreat sta JIJ centraal en kun je volledig tijd nemen voor jezelf. Door deze ervaring herinner je jezelf weer hoe belangrijk het is om regelmatig zijn te nemen voor jezelf en jezelf op de eerste plek te zetten.

3. RELATIES REFLECTEREN

Wie vindt relaties niet belangrijk in het leven? Alles in het leven is een relatie. Het begint al met de vraag: ‘Hoe sta jij in relatie tot het leven?’ Door aan jezelf te werken veranderen je relaties automatisch. Het helpt je om vanaf een afstand te zien hoe je relaties ervoor staan. Welke relaties versterken je en welke niet? Wat is jouw aandeel hierin en wat zegt je gevoel over de relatie?

4.DAGELIJKSE MEDITATIE

Jouw leven is je boodschap naar de wereld. Je kunt communiceren in woorden, maar daden zeggen zoveel meer. Wanneer jij laat zien dat je je hart volgt inspireer je automatisch je omgeving. Dit kan zijn je vrienden, familie, je kinderen, oude klasgenoten, oud-collega’s en de rest van de wereld. Wat wil jij je omgeving meegeven? Inspireer jezelf en anderen door je dromen waar te maken.

5. UIT JE COMFORT ZONE

Meestal vinden Retreats plaats in een omgeving die hier speciaal op is ingericht. Het is goed om van tijd tot tijd uit je bekende omgeving te stappen. Het is niet voor niets van mensen graag op vakantie gaan. Maar niet alleen de omgeving kan uit je comfort zone zijn, ook de ervaring van het Retreat zelf.

6. ONTMOETEN VAN GELIJKGESTEMDEN

Het is heerlijk om met een groep gelijkgestemden met een gezamenlijk doel op een Retreat te zijn. Je kunt steun hebben aan de groep. Soms komen juist de grootste inzichten voort uit de gesprekken met de andere deelnemers. Wie weet maak je vrienden voor het leven?

7.EEN ERVARING OM NOOIT TE VERGETEN

Retreats zijn bedoelt ter zelfreflectie en kunnen confronterend en/of onprettig zijn op bepaalde momenten. Zeker op een stilte Retraite. Hoe de ervaring op het Retreat ook is.. Het zal altijd een ervaring zijn om nooit meer te vergeten!

8. INVESTERING IN JEZELF

De beste investering die je kunt doen is de investering in jezelf‘. Dit is een bekende uitspraak van de grootste beleggers Warren Buffet. Je kunt levenslang plezier hebben door de investeringen in jezelf. Een Retreat is de ultieme investering in jezelf. Hiermee bedoel ik niet alleen geld, maar ook de tijd die je in jezelf investeert.


9. IN CONTACT KOMEN MET JE GEVOEL

Velen van ons leven veel te veel vanuit het hoofd. We zitten continu te denken. Het houdt nooit op. We worden zelfs geschoold om slimme denkers te zijn. Terwijl je de liefde en voldoening vindt in het hart. Retreats helpen je weer in verbinding te komen met je gevoel.


10.JE WEET NOOIT WAT HET JE OPLEVERT

Je denkt soms dat je met een bepaalde reden naar een Retreat komt. Vaak ontdek je tijdens het Retreat geheel nieuwe dingen en levert het Retreat je iets anders op dan je van te voren in gedachte had. Laat je verrassen!

Gewoon omdat je het waard bent!

Je verdient het om in ieder geval eens in je leven de tijd te nemen voor jezelf en deel te nemen aan een Retreat! Het is een investering in jezelf die waardevol is voor je leven.

                                                                                                                       

Dus waarom een retreat. Daarom!