April 2022

Welkom op mijn blog "Klankschalen"

Er valt best veel te vertellen over klankschalen. Voor mij is het allemaal logisch, maar ik merk in mijn praktijk dat niet iedereen op de hoogte is van wat klankschalen voor je kunnen betekenen. Vandaar dit blog.

Wist je dat?

Klankschalen harmoniserend en zuiverend werken. Ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie.

Of je ze gebruikt met een klankschaalmassage of een klankmeditatie, Klanken brengen je terug bij jezelf,

Terug naar overzicht van alle blog artikelen


 5. Voordelen van een klankschaal sessie

  • Diepe Ontspanning
  • Verbetering van het slaappatroon
  • Energie verhogend
  • Versterkt het zelf herstellend vermogen
  • Balans in lichaam en geest


En nog meer..

Het zijn natuurlijk niet ‘maar 5 voordelen’ maar deze vijf zijn wel het meest merkbaar of het meest belangrijkst.

Studies hebben tevens aangetoond dat klanksessies kunnen leiden naar een verlaging van de bloeddruk, vreugde ervaren, verbetering van het concentratievermogen en de verwerking van verdriet.

De klankschalen zijn om deze redenen niet alleen een belangrijk in het fysieke, maar zeker ook op het emotionele, mentale en spirituele vlak.


De trilling,

Een trilling kan ervoor zorgen dat een ander voorwerp mee gaat trillen, dit wordt ook wel resonantie genoemd.

Het menselijk lichaam bestaat voor zo’n 65% uit water en is mede daardoor prima in staat om een trilling over te nemen.

Dit is precies waar het bij klankschalen om draait.

Ieder lichaam bestaat uit een eigen energie. Door trillingen kan deze energie in beweging worden gebracht. De kunst is alleen wel om de juiste trilling te creëren.


Oude Vibes

Het idee dat klank en geluid gezond is voor lichaam en geest bestaat al heel lang.

Klanken van o.a. een gong, trommel of klankschaal worden al duizenden jaren op verschillende plekken in de wereld gebruikt. En dat is meestal niet voor het plezier, maar vooral om een lichaam wat uit zijn evenwicht is, terug balans te brengen.

In de oosterse landen wordt gezegd dat het lichaam gezond is als elke cel en elk orgaan in harmonie resoneert met het hele lichaam.

Hersengolven

Door het ritme en door de frequentie van de klanken, kunnen we onze hersengolven meenemen en wordt het mogelijk om ons normale bewustzijn (bèta-status) terug te brengen naar een ontspannen staat (alfa) en zelfs naar een meditatieve of slaap staat (theta & delta).

Klank helpt je zo om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen en kan het herstellend vermogen van je lichaam zijn werk doen.

Uit je hoofd

In een klankschaal sessie kun je bij de verschillende klanken loslaten wat je op dat moment bezighoudt. Je gedachten-stroom doorbreken even los van alles wat er speelt.

Zeker wanneer je in het dagelijks leven erg druk bent en/of veel stress ervaart, zal je een directe diepe ontspanning voelen.

Wat doet geluid en klank met jou?

Misschien word je net als ik ook erg rustig van de zee. Of heb je ervaring met klanksessies [klankmassage, klankbad, klankreis], dan weet je dat het je ontspannen maakt of juist veel energie geeft.

Wellicht is het voor jou een fijn moment om even uit de dagelijkst beslommeringen te glijden of ga je heel gericht om je weet dat je dan beter slaapt.

 Heb je nog nooit een klanksessie ervaren? Wellicht heb ik nu je nieuwsgierigheid gewekt. Maak gerust een afspraak en maak die reis!

Spijt zal je er niet van hebben.. Misschien alleen omdat je het niet eerder bent komen ervaren😉